Смартфон:як обрати, що купити та чого очікувати.

Нещодавно в моєї подруги виникла проблема: хочу смартфон, та не знаю, який. Отак, наче, все просто. Береш батьків (краще маму) – і гайда обирати. Та ні, насправді, тут потрібно підійти до покупки обдумано та виважено. А ще краще – порівняти один-другий-п’ятий телефон. І лише опісля з’ясування своїх потреб/вимог вирушати за цим нехитрим девайсом.
Для початку, коротко розкажу, що таке смартфон та з чим його їдять (не сприймайте буквально, можна зуби зламати). Цей, на перший погляд, телефон не зовсім ним є. Окрім того, що його ціна вдвічі, а то й втричі, вища, він і вміє дещо більше; іноді його вміння можуть переплюнути ноутбук чи ПК. Смартфон – це насамперед комп’ютер в кишені. Це збіговисько соціальних мереж, усіх Ваших електронних скриньок та документів, а ще фотографій, відеокліпів. Та й узагалі, в смартфон (якщо руки виросли з того місця, з якого потрібно) можна “залити” майже все те, чим живе кожен з нас.

Думаю, що кожен знає, що таке Windows (операційна система, за допомогою якої працює наша комп’ютерна техніка). У смартфонів також є свої операційні системи. Найпопулярнішими на даний момент є Android , IOS та Windows Phone. На них ми й зупинимося, адже я вважаю нелогічним порівняння брендів. Нас цікавлять можливості та вміння девайсів.

Android – найбільш поширена у вжитку ОС. Швидка. Вміє та може максимально підлаштовуватися під користувача. IOS – ця ОС теж швидка, за рахунок відсутності зайвих графічних та візуальних ефектів, максимально проста та досить таки зручна у використанні. Windows Phone – також доволі проста та невибаглива ОС. Акцентована на роботу з документами.

Ну що ж, приступаємо до порівняння цих ОС.

Цінова політика

Найбільш бюджетними пристроями є смартфони на Android. Найпростіший можна придбати за 100 $. На противагу дешевим Android-смартфонам, на ринку продаються більш дорожчі (мова йде лише про бюджетні моделі) Windows Phone девайси, ціна яких вже від 200 умовних одиничок. А на IOS просто немає смартфонів, які займають нішу дешевих. Ціни на IOS стартують від 400 $, що автоматично звужує коло користувачів смартфонами на цій ОС. Тобто, якщо підбити невеличкий підсумок, то Android смартфон однозначно виграє. Адже підібрати телефон на цій ОС під себе зможе як студент, так і директор нафтової компанії.

Особливості, або що потрібно знати перед покупкою.

Android.

– більшість програм (софт) зберігається та встановлюється тільки на пам’ять смартфона; відповідно, якщо її мало, то Ви просто не зможете використовувати ту чи іншу програму, ба, навіть, отримувати СМС повідомлення через брак пам’яті;
– оперативна пам’ять: її має бути мінімум 512 мб, якщо ви хочете більше, аніж просто сидіти в інтернеті та відповідати на дзвінки;

IOS.

– Ви можете передавати дані (документи, музику, фільми) на смартфон тільки за допомогою програми Itunes, яку попередньо потрібно буде встановити на Ваш ПК;

– Bluetooth на цих смартфонах вміє лише обмінюватися контактами (те ж і на Windows Phone);

– завантажити щось з інтернету на смартфон неможливо без додаткового софту, який потрібно буде встановити на смартфон;

Windows Phone
– більшість смартфонів не мають слоту для карт пам’яті (та ж ситуація з IOS);
– Zune: програма, за допомогою якої Ваш смартфон отримує дані з ПК;

– якщо Ви не є затятим користувачем соціальних мереж, то смартфони на цій ОС будуть виглядати щонайменше недолуго, адже ставки робилися саме на синхронізацію з соцмережами.

Підіб’ємо підсумки.

Якщо Вам потрібно працювати з документами, спілкуватися в соціальних мережах та й більше нічого, то Windows Phone має цілком задовольнити Ваші апетити. А хмарний сервіс Cloud Service буде зберігати Ваші документи та даватиме можливість синхронізувати їх між Вашими пристроями.

IOS. Тут все залежить від того, чи готові ви викладати грошей вдвічі, а то й втричі, більше, ніж за інші смартфони. Якщо все ж готові, то Ви отримуєте просту та надійну ОС, “загорнуту” в якісний девайс.
Android. Однозначно виграє. Ви зможете знайти телефон на будь-який гаманець та смак. Також зможете підлаштувати смартфон під себе та отримувати від користування неабияке задоволення.

P.S. Не забувайте про внутрішню пам’ять смартфона та оперативну пам’ять. Ці два критерії суттєво впливатимуть на роботу та можливості пристрою.

smartphones

Залишити коментар